Serveis

A BATTECH abordem la sostenibilitat de les bateries elèctriques des d’una perspectiva global a les necessitats actuals i de futur, tant en dispositius electrònics de consim, sistemes autònoms, vehicles elètrics de tot tipus (patinets, biciletes, ciclomotors, automòbils, etc.) com bateries estacionàries de suport a la xarxa elèctrica. 

BATTECH, com a unitat de recerca, cobreix tota la cadena de valor de les bateries, des de la química de les cel·les al reciclatge de les bateries un cop han arribat a la seva fi de vida, passant pel desenvolupament, assaig i validació de noves bateries o el seu segon ús, per tal de contemplar l’economia circular de tota nova bateria.

Cas d’èxit d’innovació i desenvolupament de productes

projecte verde

Projecte VERDE

VERDE va ser un projecte espanyol en què es van associar SEAT i les dues companyies més grans del sector energètic d’Espanya, Endesa i Iberdrola.

Els principals objectius de VERDE van ser abordar un ús eficient del transport d’energia, dissenyar estratègies de control i seguretat per a la càrrega dels vehicles elèctrics, dur a terme recerques sobre bateries per a infraestructures intel·ligents i motors elèctrics i connectar-ho tot per mitjà de xarxes elèctriques intel·ligents.

EURECAT va coordinar el projecte VERDE. Durant quatre anys de recerca, més de 800 professionals de 16 empreses i 14 organismes públics d’àmbits diferents van aplegar esforços per desenvolupar alternatives sostenibles en el sector de l’automoció, les infraestructures i l’energia. L’IREC també va ser un dels socis del projecte.

TORROT

TORROT, una empresa derivada col·laborativa espanyola amb participació d’EURECAT, ha desenvolupat i produeix actualment motos elèctriques d’última generació per a la mobilitat urbana i suburbana. Aquests vehicles estan dotats d’innovadores bateries modulars extraïbles, desenvolupades amb Eurecat.