BATTECH és el centre de referència per cobrir tota l’R+D+i de l’ecosistema de bateries del sud d’Europa, que abasta la recerca, desenvolupament i innovació de tota la cadena de valor de la pròxima generació de cel·les i bateries elèctriques per als mercats de la mobilitat elèctrica, les energies renovables i els béns d’equip impulsat per Eurecat i l’IREC.
BATTECH s’emmarca en el concepte de mobilitat sostenible, amb especial atenció en l’estudi de noves fórmules d’emmagatzematge d’energia per aplanar el camí de la introducció del vehicle elèctric, tant del sector de l’automoció com de fabricants de punts de recàrrega, entre d’altres.

La iniciativa, a més, està alineada amb l’Acord de París, el qual estableix una reducció de les emissions del 40 per cent per al 2030 a través del desenvolupament de bateries de més alta densitat energètica, eficients i sostenibles per als vehicles elèctrics. La iniciativa contribueix, també, a la New Industrial Strategy for Europe, el Circular Economy Action Plan i el Regulatory Framework for Sustainable Batteries, que forma part de les accions clau de l’European Green Deal.

Una unitat conjunta de recerca

BATTECH és una iniciativa impulsada per l’IREC, Institut de Recerca en Energia de Catalunya i el centre tecnològi Eurecat que estableix una unitat conjunta de recerca, desenvolupament, assaig i innovació especialitzada en l’àmbit de les bateries, amb l’objectiu de millorar la transferència de coneixement a la indústria en aquest àmbit, des d’una perspectiva enfocada a l’economia circular i la sostenibilitat de les bateries del futur.

Eurecat és el centre tecnològic més punter de Catalunya i la segona organització de recerca privada més gran del sud d’Europa. Eurecat aplega a més de 750 professionals, i dona servei a més de 1.700 d’empreses, participa en més de 200 projectes d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 88 patents i 7 spin-off.

Eurecat participa de la unitat conjunta mitjançant  diferents unitats de recerca del centre que ofereix expertesa en la modelització i assaig de cel·les i bateries, així com en l’anàlisi de cicle de vida i en el reciclatge i recuperació de materials. També pel que fa a eco-disseny i processos avançats de manufactura, millora dels sistemes de gestió i control de les bateries i la seva integració en dispositius, vehicles i la xarxa elèctrica.

irec

L’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) lidera la generació de coneixements científics i tecnològics disruptius destinats a proporcionar a la indústria solucions energètiques a mitjà i llarg termini innovadores i sostenibles.També promou la transferència contínua de coneixement al mercat i a la societat col·laborarant directament amb empreses i proporcionant un entorn que potenciï la creació de spin-offs i donar suport a la generació i llicència de patents.