Confecció de noves generacions de bateries solid-state i d’alta densitat energètica (generació 4b) per a la seva producció a gran escala

Actualment, es necessiten noves generacions de bateries d’estat sòlid (SSB), així com la creació d’una nova cadena de valor industrial a Europa amb vista a la seva comercialització. Per aquesta raó, és crucial el desenvolupament i desplegament de noves tecnologies de fabricació que permetin la producció a gran escala de les SSB.

Cal remarcar però, que és clau desenvolupar les pròximes generacions de bateries d’estat sòlid amb tècniques de fabricació innovadores i escalables per a accelerar la reducció de costos, l’estalvi d’energia i la millora de la seguretat i permetre la seva implementació en aplicacions comercials.

Per a això, el projecte ADVAGEN desenvolupa una nova tecnologia de cel·les de bateries de liti metàl·lic (LiM) basada en electròlits híbrids d’estat sòlid d’alt rendiment (a base d’òxid i sulfur), que seran més segures i fiables.

Es tracta, per tant, d’obtenir un avantatge tecnològic sobre el mercat mundial actual, especialment sobre la competència asiàtica. D’aquesta manera, es reforçarà de manera sostenible la posició de la UE com a líder tecnològic i de fabricació de bateries, tal com s’especifica en el full de ruta d’electrificació ERTRAC i en el punt d’acció 7 del Pla EETE.

Programa i convocatòria: Horizon-RIA

Període: 2022– 2026