Battech es presenta com un potent aliat per als sectors de la mobilitat, la sanitat i l’agricultura

El centre tecnològic Eurecat participa aquesta setmana al Foro Transfiere, on comparteix amb altres agents de recerca i innovació els models de creació d’aliances estratègiques per generar ecosistemes d’innovació i hi dona a conèixer resultats de la seva recerca en els àmbits de la salut, la indústria, el medi ambient i l’agroalimentació i que, fruit del seu model propi de valorització, estan en vies de comercialització.

Segons subratlla el director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López, “entre d’altres activitats generadores d’impacte, Eurecat impulsa i realitza més de 450 accions formatives a l’any i lidera o coordina aliances estratègiques amb altres agents que acaben creant ecosistemes d’innovació al nostre territori, que estan al servei de diferents sectors i tenen un notable impacte en la societat”.

Aquest és el cas per exemple del centre de referència en R+D+I en bateries del sud d’Europa, BATTECH, impulsat juntament amb l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya, que disposa d’infraestructures tecnològiques compartides i ofereix serveis per als sectors de la mobilitat, la sanitat i l’agricultura.

Xavier López ha compartit l’experiència d’Eurecat en la taula rodona sobre l’anàlisi de dades i estudis d’impacte social, tecnològic i econòmic dels centres tecnològics organitzada per la Federació Espanyola de Centres Tecnològics (FEDIT), de la qual n’és vicepresident. “La nostra activitat formativa, d’alta especialització, és una contribució més que fem a la societat del coneixement, amb alumnes en actiu que posen en pràctica les innovacions que han après als cursos en els seus llocs de treball i la preparació dels futurs professionals de la indústria”, afirma Xavier López.

“Els centres tecnològics tenim infraestructures tecnològiques clau, on les empreses poden utilitzar tecnologies que encara no estan madures per anticipar-se al mercat, fer front a reptes complexos de manera col·laborativa i formar als seus professionals”, ressalta el director general corporatiu d’Eurecat, que també subratlla “la contribució positiva d’Eurecat en les iniciatives per al foment de la competitivitat empresarial i el benestar de la societat a través de l’R+D+I”.

Eurecat participa en aquesta trobada de referència en R+D+I al sud d’Europa, que se celebra a Màlaga els dies 15, 16 i 17 de febrer, juntament amb altres centres de la Federació Espanyola de Centres Tecnològics (FEDIT).

Enguany, Eurecat destaca el rol que té com a creador i vertebrador d’ecosistemes d’innovació. A més, també explica les activitats de R+D+I del centre i productes i serveis desenvolupats que estan molt a prop de mercat, en els espais destinats a networking i col·laboracions.

En l’àmbit de l’agroalimentació s’explica la plataforma AriaPne per a la validació d’ingredients i nutracèutics, que permet identificar les seves potencials activitats biològiques per a la indústria alimentària. També es presenta un nou potenciador de sabor salat saludable que és el resultat del projecte Salt4Health.

Pel que fa als sectors industrial i medi ambiental, Eurecat mostra les solucions desenvolupades de l’aplicació col·laborativa NasApp, que genera mapes de males olors per ajudar a combatre episodis de contaminació odorífera i el catalitzador bimetàl·lic desenvolupat per a la deshidrogenació d’alcans.

Finalment, en l’àmbit de la salut destaca un nou dispositiu portàtil creat per realitzar les maniobres de reanimació cardiopulmonar i dues plataformes de telemedicina i teleassistència basades en l’Internet de les Coses. Per al monitoratge remot de l’estat de salut dels pacients, Eurecat presenta eKenku. I mostra el funcionament d’eKauri per al seguiment d’hàbits, rutines i de la salut de gent gran o persones dependents en la seva vida diària a casa.