Fabricació de bateries d’alta densitat energètica sense cobalt (generació 3b) per augmentar la seva densitat i potencia

Centrat en aplicacions d’electromobilitat, especialment cotxes, autobusos i camions elèctrics, el projecte IntelLiGent, finançat per la UE, desenvoluparà i demostrarà bateries europees d’ions de liti d’alt voltatge de generació 3b amb major densitat energètica, càrrega més ràpida i cicles de vida més llargs.

El projecte pretén combinar càtodes d’alt voltatge sense Co amb ànodes de silici-grafit d’alta capacitat per a augmentar les densitats d’energia i potència. En tractar-se d’una evolució de les químiques existents, els processos de fabricació són compatibles amb els quals s’empren actualment en el comerç, per la qual cosa l’objectiu del projecte és donar un impuls directe a la cadena de valor europea de les bateries, fent possibles tecnologies de bateries líders en el món amb mètodes de fabricació ja optimitzats.

A més, el IntelLigent se centrarà en la producció de materials i rutes de processament que redueixin substancialment el cost de fabricació i la petjada mediambiental.

Programa i convocatòria: Projecte finançat pel programa Horizon 2020 en el marc de la convocatòria Climate, Energy and Mobility i Energy Storage

Període: 2022– 2025