Fabricació a gran escala de cel·les i mòduls de bateries d’estat sòlid (SSB) de generació 4b

El projecte SPINMATE té com a objectiu demostrar una línia pilot de prova de concepte digital escalable, sostenible, segura i rendible, a un nivell TRL6, com a primer pas cap a la fabricació a gran escala de cel·les i mòduls de bateries d’estat sòlid (SSB) de generació 4b, amb la finalitat de donar suport a l’electrificació del sector de l’automoció. SPINMATE proposa el desenvolupament i implementació de solucions de fabricació i processament innovadores i escalables.

A més, es proposa l’aplicació de nous conceptes d’indústria 4.0 i 5.0 per a la digitalització de la línia pilot de prova de concepte, així com dels processos d’assemblatge i fabricació.

Les cèl·lules SSB Gen 4b de SPINMATE crearan una nova cadena de valor de la indústria a Europa cap a la seva comercialització. Aquesta tecnologia de nova generació garantirà:

  • Densitats d’energia millorades, superant les limitacions actuals de la LIB,
  • Una major seguretat tant de les solucions com dels treballadors
  • Major producció en massa sostenible
  • Reducció de la petjada de carboni i dels costos.

El projecte compta amb un pressupost total d’uns 7 milions d’euros i tindrà una durada de 4 anys. El consorci està format per 13 socis europeus entre els quals es troben Avesta Battery & Energy Engineering, ABEE (líder), IREC, Fraunhofer, Toyota Motor o CIDETEC, entre altres socis.

Programa i convocatòria: Horizon 2020

Període: 2022– 2026