Elaboració de la pròxima generació de logística inversa de bateries per millorar de la seguretat en el transport

BatteReverse desenvolupa un mètode més eficient i universal per a la descàrrega de bateries i el primer diagnòstic. El projecte millora la seguretat del transport de bateries d’ió de liti mitjançant el desenvolupament d’envasos de seguretat amb un sistema de monitoratge que pot reduir el risc de fuga tèrmica. A més, també potencia mètodes més avançats i precisos per al desmuntatge i la classificació automatitzada dels components de la bateria basats en una col·laboració humà-robot segura i més eficient.

BatteReverse desenvolupa una avaluació de la vida útil restant més precisa i ràpida dels mòduls de bateries per a aplicacions de segona vida basada en proves acústiques i algoritmes d’aprenentatge automàtic.

Programa i convocatòria: Projecte finançat pel programa Horizon Europe de la Unió Europea dins de la convocatòria HORIZON-CL5-2022-D2-01-10 – Streamlined collection and reversed logistics, fully automated, safe and cost-efficient sorting, dismantling and second use before recycling (Batteries Partnership) (RIA)

Període: 2023– 2026